Kiinalainen lääketiede ja Chi-Kung 17. – 18.5.14.

Rati ry:n jäsen Kimmo Peltola järjestää kiinalaisen lääketieteen seminaarin. Seminaari on 17. – 18.5.14. kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa.

 

Chi-kung on kiinalaisen lääketieteen mukana kulkenut terveysharjoitusten muoto. Se sisältää toiminnallisia liike, liikunta, hengitys, meditaatio ja rentoutusharjoituksia. Harjoitukset soveltuvat myös työnohjauksen ja terapian tueksi. Jatkossa on suunnitteilla myös korva-akupunktuurin, rentoutusterapian ja muiden kehomieli-terapioiden koulutuksia.

 

Sekä ratkaisukeskeisessä että itämaisessa filosofiassa ollaan samanlaisten perusperiaatteiden äärellä. Esimerkiksi ratkaisukeskeisen viitekehyksen eräs perusolettamus Insoo Kim Bergia lainaten on näkemys, että elämä on systeeminen. Sen mukaan, kun yksi osa jossain järjestelmässä muuttuu, niin sen seurauksena muuttuvat muutkin.

 

Systeemisyyden perusolettamus on kuin suoraan akupunktion tai kiinalaisen lääketieteen oppikirjasta. Oma kokemukseni 25 vuotta erilaisia itämaisia ja länsimaisia kehoterapioita tehneenä todistaa tämän olettamuksen todeksi. Kehon kautta voidaan vaikuttaa mieleen ja päin vastoin.

 

Joka haluaa ratkaisukeskeisyyteen enemmän kehollisuutta mukaan, mindfulnessia unohtamatta, niin tervetuloa mukaan kurssille!

 

Aikataulu:

La 17.5. Kiinalaisen lääketieteen seminaari klo 13-16. Maksuton.

La 17.5. klo 17-19 Chi-kung kurssi

Su 18.5. klo 10-15 Chi-kung kurssi

Kurssin hinta 129 euroa, sis. opetuksen ja ruokailun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *